La nostra empresa

L'àrea geogràfica del Pallars, ubicada al Pirineu lleidatà, que agrupa tant els Pallars Sobirà i Jussà, l'Alta Ribagorça i la Conca de Tremp, prové de l'antiga tradició agro-ramadera.

Des de sempre, el Pallars ha estat un indret indòmit, difícil d'accedir-hi i habitar-hi, que ha sabut mantenir el seus orígens i tradicions seculars; entre aquestes, el tipus de cultura muntanyesa i la forma d'alimentació bàsica que subministrava l'ovella (carn i formatge) i el porc (carn de porc adobada per fer-ne embotits).

Durant l'hivern es realitzava la matança del porc, que ha engreixat des de la primavera amb hortalisses, gra, baies i aglans, i ha acabat menjant pinso.

Cada poble té els seus carnissers, que segueixen fidelment els mètodes ancestrals de la matança. Aquesta és una de les més variades no solament de Catalunya sinó de l'Estat espanyol. Productes com el xolís, la secallona, el bull de la llengua, les botifarres blanca, negra i de cervell, el paté o la llonganissa de freixura ho testimonien.

La nostra empresa, situada a Isona (Pallars), amb una experiència de molts anys, com adobadora de carn, posà a punt fa uns anys una instal.lació -seguint els mètodes tradicionals- adequada per a la venda al major de la seva variada gamma de productes del porc.